Міжнародні вчені розповіли про користь червоного вина для людини. Дане відкриття було зроблено в результаті досліджень американських та іспанських фахівців, передає sutura.org.ua

На думку вчених, вино містить поліфенолі – речовини, здатні знищувати хвороботворні бактерії у ротовій порожнині. Тим самим, перешкоджаючи розвитку хвороб зубів і ясен. Також поліфенол впливає на розвиток мікроорганізмів, які сприяють утворенню зубного нальоту. Вчені заявляють, що особливо ефективно шкідливі бактериї знищуються в поєднанні з пробіотиком.

Експерти планують створити таку зубну пасту, до складу якої увійдуть корисні речовини з червоного вина. Подібна новинка зможе захистити зуби та ясна від багатьох хвороб ротової порожнини. А головне – від періодонтиту. При цьому товар буде позбавлений негативних якостей алкоголю.

За даними учених, червоне вино – це не єдиний джерело поліфенолу. Багато поліфенолів міститься в овочах та фруктах, які мають яскраве забарвлення, а також у крупах. Такі яскраві кольори, як червоний, пурпуровий, чорний є ознаками того, що даний продукт багатий на поліфеноли. Тому рекомендується вживати чорницю, журавлину, вишню, гранат, голубину, червоний виноград, чорний рис, ячмінь.