Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Вчені довели, що будь-які гриби здатні профілактувати рак
Наступного разу, коли готуватимете салат, можливо, ви захочете додати у нього гриби. Це пов’язано з тим, що більш високе споживання грибів пов’язане з більш низьким ризиком розвитку раку, згідно з новим дослідженням штату Пенсільванія, опублікованим 16 березня в журналі Advances in Nutrition.
Фахівцями було вивчено 17 досліджень раку, опублікованих з 1966 до 2020 року та проаналізовані дані більш ніж 19500 хворих на рак. Дослідники вивчили взаємозв’язок між споживанням грибів та ризиком розвитку раку, інформує sutura.org.ua
Гриби багаті на витамини, поживні речовини та антиоксиданти. Висновки команди показують, що ці суперпродукти також можуть захистити від раку. Хоча шиитаке, глива, майтаке і королівська глива містять більше амінокислоти ерготионеїну, ніж білі та портабелло, люди, які включали у свій щоденний раціон будь-які різновиди грибів, мали більш низький ризик розвитку раку.
Згідно з результатами дослідження, люди, які їли 18 грамів грибів на день, мали на 45 % менший ризик розвитку раку порівняно з тими, хто не їв гриби.
“Грибі є основним харчовим джерелом ерготионеїну, який є унікальним і потужним антиоксидантом та захисником клітин”, – сказав Джібріл М. Ба, аспірант епідеміології Медичного коледжу Пенсільванії.
“Поповнення запасів антиоксидантів в організмі може допомогти захистити від окисного стресу та знизити ризик розвитку раку”.
Коли були вивчені конкретні види раку, дослідники відзначили сильний зв’язок з раком грудей, оскільки люди, які регулярно їли гриби, мали значно нижчий ризик розвитку раку грудей. Ба пояснив, що це могло бути пов’язане з тим, що більшість досліджень не включали інші форми раку. У майбутньому це дослідження може бути корисним для подальшого вивчення захисних ефектів, які мають гриби, та для створення більш здорових дієт, що запобігають розвитку раку.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!