Дослідження вчених з Японії підтверджує, що споживання томатного соку може надавати гіпотензивний ефект за наявності схильності до гіпертонії, інформує sutura.org.ua

Журнал Food Science and Nutrition опублікував дані, отримані вченими, які репрезентують Токійський медичний університет. Наукові фахівці констатують, що томатний сік корисний у боротьбі з гіпертонією – він “може знизити кров’яний тиск і рівень холестерину у людей з ризиком розвитку серцевих захворювань”.

Дослідниками проводився експеримент, у якого 481 людина з симптомами передгіпертонії або гіпертонії вживала томатний сік. Вживати напій випробовуваним дозволялося фактично скільки заманеться — головною умовою було пити його без солі.

Підсумок експерименту виявився наступним: у більшості добровольців було зафіксовано зниження артеріального тиску – у середньому на 3 %.

Вчені наполягають, що користь у боротьбі з гіпертонією приносити вживання саме несолоному томатному соку. Вони радять вживати натуральний напій без добавок, оскільки у солоному вигляді він здатний надавати протилежний ефект.