Працюючи над дослідженням причин розвитку діабету, американські вчені з Північно-Західного університету в Чикаго, штат Іллінойс, вирішили проаналізувати взаємозв’язок між харчуванням та здоров’ям. Виявилося, що люди, які мали звичку регулярно снідати перед виходом з домівки, мали набагато нижчий шанс на розвиток цукрового діабету, інформує sutura.org.ua

Для проведення експерименту було запрошено понад 10,5 тисяч дорослих людей, яким було запропоновано розділитися на 6 підгруп. До кожної підгрупи увійшли учасники, які мали різні звички у харчуванні: хтось снідав регулярно, у когось перший прийом їжі припадав на обідній час і т. д. Результати експерименту показали, що люди, які регулярно харчувалися вранці, мали набагато меншу інсулінорезистентність.

“Проведене нами дослідження допомогло краще зрозуміти, як спосіб життя людини і харчові звички впливають на розвиток діабету. Виявилося, що регулярний завтрак може не лише допомогти зберегти здоров’я, а й зменшити ризик розвитку діабету”, – поділився Маріам Алі, ендокринолог.