Засоби масової інформації часто піднімають питання того, що є корисним для здоров’я. Незліченні рекомендації дієтологів стверджують, що потрібно їсти тільки якісну їжу і регулярно займатися фізичними упражненнями.

Про це пише Ukr. Media.

Численні вчителі зі Сходу долучають наших співвітчизників до вегетаріанства та сироїдіння, стверджуючи, що це панацея. Тисячі фаст-фудів приваблюють яскравою рекламою та лозунгами типу: «Готуємо корисні та необхідні продукти харчування за 10-15 хвилин». Як розібратися в цьому різноманітті порад і рекомендацій для зміцнення здоров’я та вибрати дійсно правильний варіант.

Що корисно для вашого тіла

Для нормальної життєдіяльності у людини повинні лагодити роботу всі системи, включаючи імунну та нервову. Згадуючи Гіппократа, важко не погодитися з фразою, що ми є тим, що їмо. Саме тому людина має регулярно вживати корисні продукти для здоров’я. Які?

Зупинимося на деяких продуктах більш детально:

• гарбуз. Він покращує регенерацію тканин, прискорює ріст і відновлення клітин. Гарбуз сприятливо впливає на кістки, зміцнюючи їх. Він підвищує продуктивність, нормалізує сон та зір. При регулярному вживанні цього низькокалорійного овочу покращується життєвий тонус. Гарбуз містить витамин С, тому зміцнює імунітет і допомагає протистояти вірусним захворюванням цілий рік;

• виноград. Ці ягоди багато незаслужено обходять стороною. Вони містять велику кількість витаминів і антиоксидантів, що відновлюють сили та енергію. Виноград зміцнює імунітет і запобігає виникненню стресів. 10-15 ягід не зашкодять вашій фігурі, покращують роботу серця та нірок;

• брокколі. Ця капуста є джерелом корисних речовин. Шкірне суцвіття містить витамин С, а також бета-каротин та мінеральні сполуки: К, Са, P, Na, Fe. Регулярне вживання допомагає очищенню, омолодженню організму та швидкому виведенню надлишків води;

• орехи. Цей продукт можна вживати цілий рік. Він виводить шлаки і містить фолієву кислоту, яка сприятливо впливає на жіночий організм. Волоські особливо показані при недокрів’ї та авітамінозах. Мигдаль покращує роботу почок та кровеносної системи. Арахіс – ефективна профілактика серцево-судинних захворювань. Фундук покращує роботу мозку. Кешью – антиоксидант;

• хурма. Цей продукт має велику кількість волокон, які налагоджують травні процеси. Він містить багато кальцію, магнію та фосфору, заліза, витаминів А, С, Р. Через велику кількість глюкози та фруктози всього одного плоду достатньо, щоб насититися. Він містить багато антиоксидантів і є гарною профілактикою серцево-судинних захворювань.

Різноманітне та збалансоване харчування допомагає підтримувати гарне самопочуття, але є й інші товари для здоров’я – Баді (біологічно активні добавки). Вони показані, коли немає можливості в потрібному кількості вживати свіжі овочі та фрукти, а також інші необхідні для організму продукти.

Альтернативне рішення

Продукти харчування несуть багато користі для здоров’я. Але в ряді випадків люди не можуть споживати достатню кількість овочів, фруктів та інших джерел витаминів, мікроелементів та життєво необхідних речовин. Це стає причиною виникнення різних патологій із боку вітальних систем. Щоб запобігти розвитку авітамінозу та інших захворювань, пов’язаних із недостатністю та неповноцінністю нашого харчування, необхідно застосовувати Баді для здоров’я.

Біологічно активні добавки до їжі та фітонутрієнти – це різні комплекси, які покращують самопочуття. Баді показані для зміцнення здоров’я, стабілізації психічного стану та вирішення багатьох інших питань. Залежно від складу вони призначені для:

• нормалізації метаболізму;

• поліпшення стану внутрішніх органів та систем;

• зміцнення імунітету;

• усунення дефіциту необхідних мікроелементів та ін.

Те, що Баді шкідливі для здоров’я людини, у 95% випадків стверджують вчені-фармакологи, які під виглядом ліків продають ті ж біологічно активні речовини. Вони переслідують економічну вигоду, тому всіляко опитують необхідність цих комплексів. У той же час Баді дуже корисні для здоров’я, оскільки вони заповнюють недолік життєво необхідних компонентів, наприклад, амінокислот, витаминів, правильних жирів», мікроелементів, пробіотиків або «корисних мікробів» та ін.