Вчені назвали продукти, які знижують ризик діабету

Головна / unsorted / Вчені назвали продукти, які знижують ризик діабету

Новий аналіз на основі даних більш ніж 200 тис. осіб показавши, що вживання в їжу високоякісних вуглеводів, наприклад, з цільнозернових продуктів, пов’язане з більш низьким ризиком розвитку діабету 2 типу.

“Предбачається, що високе споживання вуглеводів пов’язане з більш високим ризиком розвитку діабету 2 типу”, – розповідає керівник дослідницької групи доктор Кім Браун з Медичного центру Університету Еразма та школи громадської охорони Здоров’я при Гарвардському університеті. «Ми вивчили цей ефект для різних типів углеводів: низької та високої якості»

Дослідники спостерігали нижчий ризик діабету 2 типу, коли в дієті були присутні високоякісні вуглеводи. При цьому заміна низькоякісних на насичені жири також показала зв’язок із більш низьким ризиком розвитку захворювання.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!