Вчені означили 3 продукти для покращення роботи мозку
Спільне італійсько-польське дослідження показало, що деякі продукти можуть мати приставку «супер», коли йдеться про покращення роботи мозку – їх споживання ефективно запобігає віковому зниженню когнітивних функцій.
Вченими були визначені 3 суперпродукти, що сприятливо позначаються на стані мозку. Вони насичені питательними речовинами, що володіють широким спектром корисних властивостей: антиоксидантними, протизапальними, антибактеріальними та нейропротекторними.
Одним із продуктів, що покращують роботу мозку, є какао, вважають вчені. У ньому міститься дуже високий рівень антиоксиданту флаванолу, що захищає клітини мозку від запалення, збільшує приплив крові до його областей мозку, підтримує якісні когнітивні функції, відмінну пам’ять.
Крім того, мозку приносити багато користі винограду. Вчені вважають його суперпродуктом з протираковою активністю, також запобігає пошкодженню клітин мозку. Ресвератрол, що міститься у винограді, ефективно бореться зі вільними радикалами – нестабільними молекулами, що провокують окислювальний стрес, що підвищує ризик когнітивних порушень. Також він запобігає утворенню тромбів, знижує рівень шкідливого холестерину, що важливо для хорошої роботи мозку.
Ще один суперпродукт – це зелений чай. Дослідники определили, що дорослі люди, які регулярно п’ють чай, мають краще організовані області мозку, ніж тих, хто не п’є. Позитивний вплив чаю на структури мозку виражається у більш здоровій когнітивній функції. Це відбувається завдяки дії сполуки епігаллокатехін-3-галлат (EGCG).
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!