Вчені пояснили, яким людям можна об’їдатися і не товстіти
Існує кілька типів людей, схильних та не схильних до повноти. Вчені з Університету Бата у Великобританії пояснили, кому можна об’їдатися і не боятися погладшати.
Дослідники встановили, що у ряді випадків жінкам та чоловікам можна не побоюватися лишньої ваги, навіть при вживанні висококалорійної їжі. Фахівці пояснили, як працює “ефект ситого шлунка”. До участі в експерименті запросили молодих чоловіків у віці 22-37 років, їм запропонували піцу, причому її потрібно було їсти і в тому випадку, коли люди відчували себе ситими.
Вчені визначили, що разове переїдання не здатне викликати збільшення ваги тіла, оскільки метаболізм оперативно справляється з виниклою ситуацією. У ході експерименту добровольці з’їдали вдвічі більше піци, ніж зазвичай, при цьому кількість питних речовин у них у крові не підвищилося, залишаючись у нормі.
Фахівці зробили висновок, що у здорових людей організм повністю контролює ситуацію і справляється із лишнім обсягом їжі. Разом з тим переїдання небажане, оскільки накопичуються надлишки енергії, отриманої від їжі. Вони трансформуються та відкладаються у вигляді жиру, що в результаті призводить до повноти.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!