Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Вчені повідомили про вред деяких тушкованих овочів для здоров’я

Вчені повідомили про вред деяких тушкованих овочів для здоров’я

Цікаве відкриття зробили фахівці з Шотландії, з’ясувавши, що кислота, що міститься в овочах, може бути шкідливою.

Тушковані овочі вважаються корисним продуктом, але з чого тоді такі висновки. Виявилося, що кислота в цій страві, згубно впливає на зубну емаль.

Щоправда, шкідливими виявились не всі овочі. Шкідлива кислота після термічної обробки у великій концентрації виявилася у баклажанах, паприці та кабачках.

– Кислота руйнує емаль, що призводить до уразливості зубів до карієсу, – пояснили автори дослідження.

Крім того, для зубів шкідливі також перепади температури, орехи та тверді ковбаси, цитрусові та соки з них, енергетичні напої та страви та продукти, які багаті на сахар.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!

తెర.