Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Вчені розповіли, як впливають на організм натуральні та штучні витамини і мінерали з добавок
Вчені університету Тафтса в США дійшли висновку, що продовжують життя і зменшують ризик передчасної смерті тільки ті витамини і мінерали, що містяться в рослинній їжі, а не в харчових добавках, інформує sutura.org.ua
Таким чином, вчені прийшли до висновку, що люди, які споживають достатньо магнію, калію, витамину А і К, цинку і міді помирають рідше.
Фахівці проаналізували дані, отримані під час дослідження за участю 27 тисяч дорослих американців у віці 20 років і старше. Під час опитування добровольці повідомляли, що вони їли в останні 24 години і чи приймали вони добавки протягом останніх 30 днів. За станом здоров’я респондентів стежили шість років. За цю годину померло 3,6 тисячі осіб, у тому числі 945 через хвороби серця і 805 — від раку.
Виявилося, що люди, які споживають достатньо магнію, калію, витамину А і К, цинку і міді рідше вмирали в порівнянні з тими, хто отримував недостатнє кількість мінеральних речовин. Однак ефект спостерігається тільки у тих, хто отримував їх з їжі, а не з добавок. Крім того, надлишок кальцію, одержуваного з добавок (1000 міліграм на день), збільшував ризик розвитку раку.
Однак і ті, що відкрили вчені, хоч і допомагає, але є не єдиним способом продовження життя.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!