Якщо ви полюбляєте чай з багатьох причин, включаючи його користь для здоров’я, ви захочете дізнатися про наступне: нове дослідження, проведене в Ірландії, показало, що вживання чаю в певну годину дня фактично перериває здатність вашого організму засвоювати певні мінерали, особливо для тих, хто п’є чай у певній віковій групі, інформує sutura.org.ua

Оскільки населення, старше 65 років, у багатьох західних країнах вважається такою демографічною групою, що найшвидше зростає, Міністерство здравоохранения Ірландії нещодавно звернулося до Управління з безпеки харчових продуктів Ірландії з проханням провести дослідження, яке могло б рекомендувати суворі та сучасні рекомендації харчування для літніх людей. Департамент, як повідомляється, використовував багатий банк даних ірландських громадян, щоб дослідити, як харчові звички впливають на загальний стан здоров’я.

Одним із ключових висновків дослідження був такий, що для людей у ​​віці 65 років і старших, які пили міцний чай під час їжі, чай справляв вплив на здатність організму засвоювати залізо та цинк. Тому дослідники рекомендують літнім людям пити чай лише між прийомами їжі, щоб отримати максимальну питну користь від своєї їжі.

Чому залізо та цинк настільки важливі для нашого організму? Цинк, як відомо, є найпоширенішим мінералом, який підтримує нашу імунну систему і допомагає нашому організму зцілюватися. Тим часом, залізо відіграє багато важливих ролей, таких як підтримання імунної системи, вироблення енергії та перенесення кислорода по всьому організму.

Інші цікаві дієтичні рекомендації з цього дослідження полягають у тому, що літні люди повинні отримувати багато білка, щоб стимулювати ріст м’язів, залишатися добре увлажненными, приймати витамин D людей споживати багато солі.