Непастеризоване молоко може спровокувати у розвитку бактерий людини стійкість до антибіотиків. Таким чином, ці препарати можуть втратити свою ефективність. Про це свідчать дослідження вчених Центру контролю та профілактики захворювань США, інформує sutura.org.ua

Дослідники вивчали бактериї виду Campylobacter jejuni, які вражають шлунково-кишковий тракт і викликають такі симптоми як рвота, діарея та лихоманка.

У повідомленні говориться, що це захворювання зустрічається нечасто, проте у 2016 році в американському штаті Каліфорнія до лікарні потрапили 12 людей, яким поставили відповідний діагноз. Таким чином, порівняно з 1993 роком кількість хворих збільшилася у чотири рази.

В результаті досліджень вчені прийшли до висновку, що існує причинний зв’язок між попитом на хлопець і збільшенням кількості випадків захворюваності.

Регіональні влади заборонили в штаті збут такого молока, проте місцеві фермери продовжують порушувати законодавство.

Лабораторні дослідження показали, що вживання парного (непастеризованого) молока збільшує шанси заразитися Campylobacter jejuni у 150 разів.

Бактерія стала стійкою проти найпоширеніших антибіотиків – тетрацикліну, налідиксової кислоти та ципрофлаксоціну. У зв’язку з цим перемогти інфекцію стає складніше.

На думку фахівців, краще відмовитися від вживання непастеризованого молока, а в разі виникнення симптомів хвороби звернутися до лікаря.