Стаття міжнародної групи фахівців, яка опитує популярні уявлення про вред молочних продуктів через високий вміст у них насичених жирів, була опублікована в журналі European Journal епідеміології.

Автори проаналізували дані, отримані протягом 29 попередніх досліджень, проведених у різних країнах світу за останні 35 років.

У дослідженнях брали участь майже 950 тисяч людей.

Усі вони були присвячені вивченню можливих зв’язків між споживанням молочних продуктів та підвищенням ризику передчасної смерті, у тому числі через проблеми із серцем та сосудами.

В результаті вчені не знайшли жодної кореляції між тим, скільки і якої жирності молочні продукти споживали учасники досліджень, і підвищеним ризиком розвитку у них серцево-судинних хвороб.

Мало того, аналіз показавши, що ферментовані молочні продукти (кефір, сметана, йогурт, сир і так далі), наоборот, трохи знижують ймовірність розвитку проблем із серцем та сосудами.