Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вчені спростували міф про шкоду молока та сиру
Стаття міжнародної групи фахівців, яка опитує популярні уявлення про вред молочних продуктів через високий вміст у них насичених жирів, була опублікована в журналі European Journal епідеміології.
Автори проаналізували дані, отримані протягом 29 попередніх досліджень, проведених у різних країнах світу за останні 35 років.
У дослідженнях брали участь майже 950 тисяч людей.
Усі вони були присвячені вивченню можливих зв’язків між споживанням молочних продуктів та підвищенням ризику передчасної смерті, у тому числі через проблеми із серцем та сосудами.
В результаті вчені не знайшли жодної кореляції між тим, скільки і якої жирності молочні продукти споживали учасники досліджень, і підвищеним ризиком розвитку у них серцево-судинних хвороб.
Мало того, аналіз показавши, що ферментовані молочні продукти (кефір, сметана, йогурт, сир і так далі), наоборот, трохи знижують ймовірність розвитку проблем із серцем та сосудами.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!