Фахівці дійшли висновку, що у розвитку захворювань серцево-судинної системи небезпечну роль грає зовсім не холестерин. Визначальна причина – це рафінована їжа, що містить транс-жири, переконані вони, інформує sutura.org.ua

“Уважне вивчення питання показало, що близько 80% холестерину, що циркулюється в крові, печінка синтезує, і лише 20% припадає на холестерин, що надходить з їжею. Потрібно з’їсти просто величезну кількість продуктів, які містять холестерин, щоб підвищити його рівень у крові”, – зазначили експерти.

Експерти стверджують, що продукти харчування з холестерином, такі як, наприклад, яйця, олія, м’ясо, цілком можуть бути компонентами здорового харчування – за умови, що вони не містять цукру та транс-жирів у своєму складі.

В цілому харчовий холестерин не є тим, за чим потрібно стежити, кажуть дослідники. На їхню думку, проблема з холестерином в організмі виникає через збої у функції печінки, тому зловживання алкоголем та енергетичними напитками є більш небезпечним фактором отримати підвищений рівень холестерину, ніж продукти з жиром.