Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Вчені виявили, що перець чилі здатний зменшити ризик смерті у людини на 25%
Дослідження, яке проводила Американська кардіологічна асоціація, показало: регулярне споживання в їжу гострого перцю (чилі) здатне на чверть знижувати ризик смертності, інформує sutura.org.ua
Дослідниками були проаналізовані дані понад 570 тисяч осіб із ряду країн. Фахівців цікавило, як співвідносяться харчові звички людей, їх ризик постраждати через розвиток небезпечних захворювань та смертність.
Автори проекту прийшли до висновку, що любов до гострого може продовжувати життя, відчутно знижуючи ризик смертності.
“У людей, у чиєму раціоні постійно був наявний перець чилі, ймовірність померти через серцево-судинні захворювання знижувалася на 26 %, через рак – на 23 %”, – констатували вчені.
Незалежно від причин смертність серед шанувальників перцю була нижчою на четверту (25 %), підрахували наукові експерти.
Пояснюючи, чому вживання перцю знижує ризик смертності, вони відзначили, що це пов’язано з дією компонентів гострого продукту.
Завдяки їм споживання перцю має протизапальний, антиоксидантний, протиопухлинний ефект, крім того – допомагає нормалізувати рівень глюкози у крові.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!