Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Вчені виявили, що знижувати високий артеріальний тиск можна за допомогою кисломолочних продуктів
Нове дослідження показало, що вживання кисломолочних продуктів має антигіпертензивний ефект, інформує sutura.org.ua
Journal of Dairy Science опублікував результати аналітичної роботи вчених з Центру досліджень та розробок харчових продуктів у Сонорі, Мексика. Ці дані свідчать, що кисломолочні продукти допомагають знижувати високий артеріальний тиск. Мова, зокрема, йде про такі продукти як натуральний йогурт, кефір, маслянка, кисле молоко.
Кисломолочні продукти одержують шляхом ферментації молока. Вчені констатують, що хімічні речовини, які містяться в ферментованому молоці і продуктах з нього, сприяють зростанню здорових кишкових бактерий, і ця модуляція мікрофлори благотворно впливає на кров’яний тиск.
“Кілька досліджень підтвердили наявність зв’язку між антигіпертензивним ефектом ферментованого молока та індукованим мікробним балансом. Кишкову мікробіоту покращують пробіотики, біоактивні пептиди та екзополісахариди, що містяться в кисломолочних продуктах”, — заявила провідна авторка проекту доктор Белінда В.
Вона нагадала, що високий артеріальний тиск є фактором ризику розвитку серцево-судинних захворювань і однією з провідних причин смерті у всьому світі. Тим часом, молочнокислі бактерії та органічні білки, що містяться в деяких ферментованих молочних продуктах, є доступним засобом оздоровлення кишкової флори, що забезпечує антигіпертензивний ефект.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!