Дослідники вели спостереження за студентами, спосіб життя яких включає нездорове харчування, зловживання газованими та спиртними напитками, пізній відхід до сну. В результаті чого вдалося визначити, що важливі не тільки продукти, що споживаються під час першого прийому їжі, але і саму годину завтраку. Фахівці опиралися на давні китайські системи підрахунків, в яких зазначалося, що година роботи шлунка знаходиться в діапазоні від 7 до 9 годин ранку, інформує sutura.org.ua

«Ми проаналізували спосіб життя молодих людей, з’ясувавши, що нерегулярний сон порушує зв’язок із гормонами голоду. Бажання побільше поспати у вихідні дні погіршує метаболізм, що призводить і до зсуву години завтраку. Якщо ж індивід потрапляє до зазначених меж ранкової трапези, вага не тільки не зберігається, але і знижується», – зазначили експерти.

Експерти з Королівського коледжу Лондона підтвердили думку колег. Їх спостереження за 5000 людьми показали, що нерегулярна година завтраку призводить не тільки до колівання ваги, а й до серцево-судинних проблем, накопичення жирових відкладень в області живота. Це означає, що для збереження параметрів фігури та їх поліпшення слід харчуватися в одну і ту ж годину, маючи при цьому достатню кількість сну.