Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Вчені з Китаю назвали напій, який сприяє спалюванню жиру
Під час проведення чергового дослідження китайським фахівцям з Нанкінського університету фінансів та економіки за підтримки колег з Нанкінського сільського університету вдалося встановити, що відомий багатьом напій може бути ефективно використаний для боротьби із лишнім жиром, а також він здатний знизити ризик розвитку хвороб серця та діабету. Про це повідомляється на сторінках видання European Journal of Nutrition, інформує sutura.org.ua
Для проведення експерименту вчені використовували лабораторних гризунів, яким протягом двох місяців давали їжу, яка містить високу кількість жиру. Потім одній групі мишей ввели у раціон сік з броколі, а іншій — речовину, аналогічну препарату від діабету. Цей препарат повинен був підвищити чутливість організму до інсуліну, змусивши таким чином організм використовувати глюкозу як паливо.
Однак, після закінчення дослідження вчені виявили, що у мишей з першої групи, що вживали сік броколі, відбулося різке зниження кількості білого жиру, який у більшості випадків є причиною збільшення талії, а також ризику розвитку хвороб серця та діабету. Крім цього, у мишей з першої групи було відзначено поліпшення толерантності до глюкози, зниження рівня інсуліну та зменшення резистентності до нього. Одночасно з цим відбулося покращення стану кишкової мікрофлори, зниження накопичення жиру у печінці, збільшення протизапального та антиоксидантного ефектів у цих органах.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!