Вчені з Нью-Йоркського медичного центру Маунт-Сінай написали наукове дослідження про те, що їм вдалося виявити раніше невідомі властивості винограду: мальвідин-3′-О-глюкозид та дигідрокофейну кислоту, передає sutura.org.ua

Науці відомі раніше великі виноградні властивості як корисні для здоров’я людини. Наприклад, поліфенол ресвератрол, який міститься у винограді, допомагає зміцнити імунітет, а поліфенолі з чорного чаю покращують перистальику кишечника.

Вважають, що депресія виникає через те, що знижується вироблення дофаміну і серотоніну в організмі. Насправді розвиток хвороби не обмежується недоліком цих двох речовин.

Вчені з’ясували, що ці речовини впливають на імунітет і рух синапсів. Дигідрокофейна кислота пригнічує активність гена, який підсилює імунну запальну реакцію. А мальвідин-3′-О-глюкозид, наоборот, стимулює вироблення тих генів, які необхідні для переформатування синапсів. На експерименті з мишами автори роботи переконалися у правоті свого відкриття: ці речовини помітно послабили симптоми депресії та зменшили запалення та синаптичні перебудови мозку. Депресія у мишей була викликана створенням умов регулярного стресу.