Вчені знайшли ще одну причину любити шоколад

Головна / unsorted / Вчені знайшли ще одну причину любити шоколад

Вчені з Університету Іллінойсу знайшли ще одну причину любити шоколад. У ході дослідження фахівці з’ясували, що в шкаралупі какао-бобів міститься три потужні фенольні сполуки, які запускають процес спалювання жиру в організмі та знижують рівень запалення, пов’язаного з ожирінням. Мова йде про протокатехову кислоту, епікатехін та проціанідін B2, які також містяться в какао, каві та зеленому чаї. Ці біоактивні компоненти активізують процес перетворення білих жирових клітин на «хороший» бурий жир, що сприяє схудненню, блокують запалення та відновлюють чутливість клітин до інсуліну.

Шкаралупа є побічним продуктом обсмажування какао-бобів під час виробництва шоколаду, і, за оцінками, виробники щорічно викидають близько 700000 тонн шкаралупи, яка часто спричиняє загрязнення довкілля. За словами дослідників, витяг фенольних сполук зі шкаралупи какао-бобів дозволить додавати дані речовини до харчових продуктів та напоїв, щоб підвищити їх питну цінність і зробити більш корисними. На додаток до того, що виробники какао отримують ще один потенційний джерело доходів, переробка скорлупи какао-бобів з метою вилучення з них фенольних сполук допоможе знизити шкідливий вплив на навколишню среду, кажуть вчені.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!