Міжнародна команда вчених опублікувала дослідження, в якому розповідається, як регулярне споживання молока пов’язане з рівнем холестерину, інформує sutura.org.ua

У ході роботи вчені проаналізували попередні дослідження на цю тему і виявили, що ті, у кого в раціоні завжди присутнє молоко, мають більш високий ІМТ у порівнянні з тими, хто не п’є молоко.

Незважаючи на це, у людей з першої групи, як правило, більш низький рівень як хорошого, так і поганого холестерину. Подальший аналіз інших великих досліджень показав, що у тих, хто регулярно споживав молоко, ризик розвитку ішемічної хвороби серця був на 14% нижчий.

У ході нового дослідження вчені вивчили гени, пов’язані з переносимістю лактози. Виявилося, що люди, які генетично схильні до гарної переносимості лактози, мали абсолютно нормальні показники рівня холестерину.

“При цьому, в них могла бути лишня вага, але це ніяк не вплинуло на ризик хвороб серця. Більше того, у них був нижчий рівень хорошого і поганого холестерину. Все це свідчить про те, що відмова від молочних продуктів не є вірною стратегією для Профілактики серцево-судинних захворювань. Ми не виявили таку взаємозв’язок, проаналізувавши показники здоров’я понад 1,9 мільйона чоловік.

Також у попередніх дослідженнях висловлювалося припущення, що вживання молочних продуктів підвищує ризик виникнення діабету. У новій роботі вчені не знайшли жодних доказів цієї гіпотези.