Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5

Вчені знайшли зв’язок між вживанням білого хліба та підвищеним ризиком передчасної смерті

Головна / unsorted / Вчені знайшли зв’язок між вживанням білого хліба та підвищеним ризиком передчасної смерті

0 / 5. 0

Вживання білого хліба має зв’язок із підвищеним ризиком передчасної смерті. Відповідні висновки зроблені за підсумками проведеного дослідження канадськими вченими.

Експерти встановили, що регулярне включення до раціону продуктів з обробленого зерна несе небезпеку для організму. Це стосується хліба, макаронних виробів, круасанів тощо. у них багато рафінованих вуглеводів, але практично відсутня клітковина, що прискорює процес засвоєння.

Після вживання цих продуктів у крові підвищується рівень цукру. Краще вибирати для заміни цільнозернові аналоги. Вчені провели дослідження, яке показало, що споживали понад сім порцій рафінованих вуглеводів протягом дня люди мали на 27% більший ризик передчасної смерті.

Крім того, в зазначеній групі на 33% зростала ймовірність розвитку серцевих недуг, для інсульту показник становив 47%.

Професор Скотт лір, один із головних авторів наукової роботи, зазначає, що отримані висновки лише підтверджують необхідність скорочення оброблених та рафінованих продуктів у рамках здорової дієти. Краще додати у повсякденне меню суміш злаків, де мінімум очищеної пшениці.

Джерело elegantwoman.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!