Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Вчені знайшли зв’язок між вживанням білого хліба та підвищеним ризиком передчасної смерті
Вживання білого хліба має зв’язок із підвищеним ризиком передчасної смерті. Відповідні висновки зроблені за підсумками проведеного дослідження канадськими вченими.
Експерти встановили, що регулярне включення до раціону продуктів з обробленого зерна несе небезпеку для організму. Це стосується хліба, макаронних виробів, круасанів тощо. у них багато рафінованих вуглеводів, але практично відсутня клітковина, що прискорює процес засвоєння.
Після вживання цих продуктів у крові підвищується рівень цукру. Краще вибирати для заміни цільнозернові аналоги. Вчені провели дослідження, яке показало, що споживали понад сім порцій рафінованих вуглеводів протягом дня люди мали на 27% більший ризик передчасної смерті.
Крім того, в зазначеній групі на 33% зростала ймовірність розвитку серцевих недуг, для інсульту показник становив 47%.
Професор Скотт лір, один із головних авторів наукової роботи, зазначає, що отримані висновки лише підтверджують необхідність скорочення оброблених та рафінованих продуктів у рамках здорової дієти. Краще додати у повсякденне меню суміш злаків, де мінімум очищеної пшениці.
Джерело elegantwoman.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!