Викликають жирову хворобу: найшкідливіші продукти для печінки
Як розповіла лікар-дієтолог з Іспанії Єва Родрігес, існує їжа, яка провокує жирову хворобу печінки. При цьому, за словами медика, поки що немає препаратів для лікування цього небезпечного і досить поширеного стану, який може перерости в цироз і навіть рак.
Одними з найнебезпечніших продуктів для печінки є сахар, випічка з великою кількістю різноманітних добавок (особливо поєднання цукру та трансжирів), напівфабрикати та фастфуд. Ці продукти сприяють накопиченню вісцерального жиру в області печінки.
Зрозуміти, що печінка працює неправильно, можна за низкою ознак. Це постійна втома, тошнота, надмірна вага, набряки, втрата апетиту, пожовтіння шкіри. Шкодити печінці і надмірне захоплення силлю.
За словами фахівця, корисні овочі з легкою гіркуватістю, наприклад, редис та баклажан.
Відомо, що є два види жирових гепатозів. Перший, алкогольний, розвивається на тлі зловживання спиртними напитками, особливо пивом.
Неалкогольна жирова хвороба печінки – це дистрофія органу, яка супроводжується не тільки пошкодженням клітин, а й згубним впливом на інші органи. Ця хвороба дуже підступна, тому що розвивається, як правило, безсимптомно і призводить до сумних наслідків.
Це звучить банально, але тільки правильне харчування, регулярні фізичні навантаження, активний спосіб життя та відмова від вредних звичок сприяють ефективній детоксикації. Печінка, як відзначають лікарі, добре відновлюється, якщо, звичайно, не зайти надто далеко.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!