Вживання шоколаду раз на тиждень допомагає зберегти здоров’я серця
За даними дослідження вживання шоколаду, щонайменше один раз на тиждень, пов’язане зі зниженим ризиком серцево-судинних захворювань.
“Наше дослідження показує, що шоколад допомагає підтримувати здоров’я кров’яних судин серця”, – розповідає автор доктор Чаякріт Кріттанавонг з Медичного коледжу Бейлора. «У минулому клінічні дослідження показали, що шоколад корисний як для кров’яного тиску, так і для слизової оболонки кров’яних судин».
Дослідники провели комбінований аналіз досліджень останніх 50 років, у яких вивчалася зв’язок між споживанням шоколаду та закупоркою коронарних артерій. Аналіз включав шість досліджень із загальною кількістю учасників понад 336 тисяч.
Вчені встановили, що порівняно зі споживанням шоколаду менше одного разу на тиждень, вживання його частіше ніж раз на тиждень призвело до зниження ризику коронарної недостатності на 8%.
“Шоколад містить корисні для серця поживні речовини, такі як флавоноїди, метилксантині, поліфенолі та стеаринову кислоту, які можуть зменшити запалення та підвищити рівень хорошого холестерину”, – зазначає Кріттанавонг.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!