Вчені не перестають дивувати людей новими даними про користь луку для організму людини. Незважаючи на сльози, які цей овоч змушує нас проливати при нарізці, все ж таки радості від його вживання набагато більше.

За даними Канадських дослідників з Гуелфського університету, вживання цибулі, особливо червоної, може допомогти у боротьбі з раком молочної залози та колоректальним раком. Повідомляється так само про здатність з’єднань цибулі провокувати ракові клітини до самознищення, а також створювати несприятливу для зростання патогенних клітин среду, інформує sutura.org.ua

Вміст у цибулі вітамінів А, Е, С сприяє підтримці здоров’я шкіри, зубів і кісткової тканини. Люди, що вживають в їжу лук щодня, мали більш міцну кісткову тканину, що дозволяло уникнути травм та різних пошкоджень. Клітковина, що міститься в цибулі, дозволяє нормалізувати травлення, завдяки прискоренню синтезу корисних бактерій. Наявність у даному овочі кверцетину здатна допомогти при боротьбі з таким захворюванням як катаракта.

Більш низький рівень розвитку серцево-судинних захворювань також відмічений серед людей, які вживають лук у достатній кількості. Не виключено, що такі якості лук набув завдяки здатності знижувати поганий холестерин і надавати протизапальну дію.

У цибулі міститься до 26 антиоксидантів, що сприяють покращенню роботи імунної системи, травної системи. Вживання цибулі допомагає попередити формування тромбів і навіть може допомогти при лікуванні еректильної дисфункції.