Солоні та мариновані огірки ми їмо з дитинства, додаємо у салати, сендвічі та інші страви. Дехто навіть передає рецепт засолювання у спадок! Але не всі здогадуються, що улюблені ласощі можуть нашкодити здоров’ю, інформує sutura.org.ua

Причиною проблеми виявилася сіль. За словами дієтолога Джея Коуена, в одному маринованому огірку міститься понад 66 % денної норми натрію, яка потрібна дорослій людині. Звичайно, якщо ви з’їдаєте лише один огірок, то нічого поганого не трапиться. Але всім відомо, що після відкриття банки неможливо зупинитися, і в кращому випадку ми ограничуємось 3-4 штуками, перевищуючи денну норму.

У короткостроковій перспективі серйозних загроз здоров’ю немає.

“Надмірне вживання солі збільшує вміст натрію в нашому раціоні, що призводить до неприємних наслідків – затримки води і здуття живота”, – стверджує доктор Вакас Ахмад Баттар.

А ось у довгостроковій перспективі велика любов до огірків може мати більш серйозні наслідки для здоров’я: за словами Баттара, регулярне вживання маринованих огірків може призвести до підвищення кров’яного тиску, а також збільшення навантаження на почки. Лікар Рашмі Б’якоді додала, що у списку побічних ефектів також є гіпертонія та метеоризм.

Упевнені, що завжди зможете зупинитися? А вчені так не рахують.

“Мариновані огірки – це солона їжа, яка підвищує апетит”, – зазначила Рашмі.

У огірках міститься не так багато калорій, але ви починаєте переїдати через помилкове почуття голоду. Це, у свою чергу, може призвести до ожиріння.

Коли наступного разу вам захочеться похрумтіти, майте на увазі, що солоними огірками не можна замінити свіжі овочі, як би сильно вам цього не хотілося.