Зловживання силою і відмова від неї є небезпечними для організму
Сіль є важливою поживною речовиною, необхідною організму для правильного функціонування. Однак її надмірне споживання може призвести до низки проблем зі здоров’ям. Експерти розповіли, скільки і кому можна вживати сіль, не шкодячи організму.
Сіль містить важливі мінерали, які відіграють роль електролітів в організмі. Вони важливі для передачі імпульсів по нерву, балансу рідини та функціонування м’язів. Але сіль у надлишку може спровокувати кілька серйозних порушень, включаючи високий кров’яний тиск та серцеві захворювання. Саме з цієї причини необхідно бути обережними у використанні спеції під час готування і знати, як і скільки потрібно додавати солі у свої страви.
Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує дорослій людині щодня вживати 5 г або 1 ч. л. солі. До тих пір, поки ваш лікар не попросить вас знизити споживання цієї спеції, скорочувати її споживання або зовсім виключати з раціону не потрібно. Річ у тім, що не лише зловживання солью може нашкодити здоров’ю. Низьке споживання натрію не менш небезпечне для організму. Воно може призвести до затримки рідини в організмі, спровокувати закупорку тонкого кишечника, м’язові спазми, діарею, рвоту та сердечну недостатність. Крім того, нестача солі впливає на активність головного мозку.
Люди, які додають надмірну кількість натрію в їжу, ризикують зіткнутися з остеопорозом, захворюваннями нірок та гіпертонією. Високий кров’яний тиск призводить до накопичення бляшок в артеріях, що стає причиною розвитку серцево-судинних захворювань. У цьому випадку лікарі рекомендуватимуть скоротити споживання солі і збільшити присутність у раціоні калію, оскільки він знижує негативний вплив натрію на організм. При цьому не важливо, який вид солі ви використовуєте у приготуванні. Потрібно чітко стежити за тим, скільки ви додаєте її до страв, і намагатися не посипати нею вже готову їжу.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!