Змажена їжа збільшує ризик небезпечних захворювань — результати дослідження
Вчені з’ясували, що змажені харчові продукти блокують кровоносні судини, що живлять серце.
Протягом останніх років було проведено безліч досліджень щодо впливу змаженої їжі на можливий ризик розвитку хвороби коронарних артерій.
Частина досліджень дійшла висновку про те, що цей ризик існує, а деяка кількість наукових робіт давала протилежні результати. І ось тепер дослідження за участю понад 150 000 чоловік довело, що вживання змажених продуктів на зразок картопля, пончиків або лукових кілець навіть один раз на тиждень вже збільшує ризик хвороби коронарних артерій.
Чим сильніше прожарювання для своїх страв вибирають люди, тим вища опасність цієї хвороби, як з’ясували вчені. Ризик пов’язаний з тим, що при нагріванні олії для приготування їжі в ній виділяються альдегіди — хімічні речовини, які здатні збільшити артеріальний тиск і скорочувати показники так званого “хорошого” холестерину або ліпопротеїдів високої щільності.
Крім того, смажені харчові продукти мають велику кількість калорій, а також жиру. З часом це блокує артерії, що може призвести до інфаркту та інсульту.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!