Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Знайдені нові корисні властивості шоколаду
Американські, датські та канадські вчені з’ясували, що регулярне вживання помірних порцій шоколаду знижує ризик появи фібриляції передсердь (миготливої аритмії). Відповідне дослідження опубліковане у журналі Heart, передає sutura.org.ua
Найбільш сильний зв’язок між споживанням шоколаду та зниженням ризику появи фібриляції передсердь помічений у разі, коли жінки на тиждень з’їдають одну порцію (30 г) шоколаду, а чоловіки — від двох до шести порцій. У першому випадку ймовірність розвитку миготливої аритмії знижувалася на 21%, а в іншому — на 23%.
До таких висновків автори прийшли, проаналізувавши дані про 55 тисяч данських чоловіків і жінок, стан здоров’я яких, зокрема, серцево-судинної системи, відстежувалась у період з грудня 1993-го до травня 1997-го.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!