Американські, датські та канадські вчені з’ясували, що регулярне вживання помірних порцій шоколаду знижує ризик появи фібриляції передсердь (миготливої ​​аритмії). Відповідне дослідження опубліковане у журналі Heart, передає sutura.org.ua

Найбільш сильний зв’язок між споживанням шоколаду та зниженням ризику появи фібриляції передсердь помічений у разі, коли жінки на тиждень з’їдають одну порцію (30 г) шоколаду, а чоловіки — від двох до шести порцій. У першому випадку ймовірність розвитку миготливої ​​аритмії знижувалася на 21%, а в іншому — на 23%.

До таких висновків автори прийшли, проаналізувавши дані про 55 тисяч данських чоловіків і жінок, стан здоров’я яких, зокрема, серцево-судинної системи, відстежувалась у період з грудня 1993-го до травня 1997-го.