Американські науковці прийшли до висновку, що регулятором активності ділянок мозку, які відповідають за контроль апетиту, виступає гормон аспросин, передає sutura.org.ua Як тільки його концентрація знижується, відчуття голоду притуплюється, і людина перестає споживати їжу у великих обсягах.

Фахівці з Медичного коледжу Бейлора в США виявили, що деякі учасники дослідження, які мають неприродно слабкий апетит, мають мутацію у гені FBN1. У таких людей виявлено відсутність невеликого фрагменту білка, з якого саме і формується аспросин. Якщо ж організм ввести цей гормон, бажання поїсти помітно посилюється. За словами вчених, він надає багатосторонній вплив на нейрони AgRP, які стимулюють апетит, і нейрони POMC, здатні його придушити. Результат – посилення почуття голоду, що веде за собою споживання більшої кількості їжі.

Підтвердженням цієї теорії служить і той факт, що у людей, які страждають на ожиріння, рівень аспросину в крові значно вищий, ніж у людей, які не мають проблем із лишньою вагою. На даний момент процес розробки засобів, що нейтралізуватиме дію даного гормону, вже запущений, проводяться перші дослідження.