8 продуктів, які жінкам у будь-якому віці варто їсти частіше
Почніть прямо сьогодні!
Лікарі попереджають: навіть найкращі вітамінні комплекси та добавки не в змозі забезпечити наш організм усіма необхідними поживними речовинами. Вчені не знають, чому так, але факт залишається фактом: витамини, мінерали та поживні речовини, які ми одержуємо у вигляді таблеток та добавок, або не засвоюються повністю, або не працюють так, як «природні». Саме з цієї причини варто прагнути зробити свій раціон максимально корисним і збалансованим — і отримувати все необхідне саме з їжею. Розповідаємо, які продукти особливо корисні для жіночого здоров’я.
Яловичина
Анемія – жіноча хвороба: щомісяця ми втрачаємо багато крові, крім того, особливості гормональної системи роблять нас більш сприйнятливими до дефіциту заліза. Щоб підтримувати потрібний рівень цього речовини, їжте говядину: у ній мало жиру, а заліза — дуже багато. Намагайтесь з’їдати дві-три порції на тиждень, особливо якщо у вас є схильність до анемії або хтось із ваших найближчих родичів хворів на цю хворобу.
Фасоль
Хочете знизити ризик раку молочної залози на 34%? Їжте квасолю, чечевицю або бобі хоча б двічі на тиждень. Дослідження, проведене фахівцями Гарварда, підтвердило: регулярне вживання багатої клітковиною квасолі корисне не тільки для здоров’я кишечника, але й для профілактики раку грудей.
Молочні продукти
Дефіцит кальцію – величезна проблема для жінок після 50 років. У цей час кальцій «вимивається» з наших кісток з підвоєною силою, кістки, зуби та склади стають особливо вразливими, а ризик остеопорозу підвищується в кілька разів. Щоб заповнити дефіцит кальцію, їжте молочні продукти, але тільки не знежирені: саме молочний жир допомагає засвоєнню кальцію і захищає наші кістки.
Помідори
Всього одна порція свіжих помідорів покриває половину добової норми витамину А, який потрібний для «виробництва» колагену. Ще одне корисне речовина, яким багаті помідори – лікопін. Це антиоксидант, який зміцнює імунну систему, захищає очі від легких пошкоджень і допомагає запобігти раку молочної залози та хвороби серця.
Ягоди
У чорниці, лохіні, полуниці, вишні, ожині та інших ягодах багато антиоксидантів, які допомагають у боротьбі зі зморшками, підтримують мозок у тонусі та знижують ризик раку.
Насіння
Лляні, соняшникові, гарбузові — всі вони містять багато клітковини (майже у всіх дорослих вона в дефіциті), багаті на ненасичені жирні кислоти (потрібні для здоров’я судин і захисту від інсульту). Вони мають багато вітамінів і мінералів, які важко отримати з інших джерел. А насіння льону до того багаті лігнанами — природними сполуками, що нагадують за своїми властивостями естроген, які здатні знизити ризик раку молочної залози.
Волоський горіх
Знизити ризик діабету, раку, інсульту, серцево-судинних захворювань, деменції та навіть продовжити життя? На все це здатні звичайні волоські орехи. Численні дослідження підтверджують: горстка волоських горіхів щодня – найпростіша інвестиція у здоров’я, яку може дозволити собі кожен з нас.
Зелень
Вітамін К – ще один важливий витамин, необхідний для здоров’я кісток. Як показали результати кількох досліджень, у жінок, які регулярно їдять продукти з високим вмістом витамину К, в результаті ризик переломів знижується на 30%. Шпинат, зелень і навіть броколі – чемпіони за вмістом цього витамину, їжте їх частіше!
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!