Якщо ви вживаєте фруктові соки на голодний шлунок, то це негативно впливає на мікрофлору кишечника. До такого висновку дійшли вчені з Інституту інтегративної геноміки Льюїса Сіглера. Результати дослідження описані у журналі Cell Metabolism, передає sutura.org.ua

Експерти під час експерименту давали піддослідним мішам пити соки та нектари натощак. Як з’ясувалося, у такому стані тонкий кишечник не може розщеплювати фруктозу: вона безпосередньо потрапляє в товсту кишку і серйозно пошкоджує мікроорганізми, які не здатні впоратися з вуглеводами. Це стосується як пакетованих, так і свіжих соків.

Також, за словами вчених, 90% фруктового цукру засвоюються саме у тонкому кишечнику.

Фахівці радять вживати соки в невеликих кількостях і лише після їди. У такий спосіб ви зможете уникнути “перевантаженості” травної системи і не нашкодити мікрофлорі кишечника.