Чому свіжовичавлені соки наносять більше шкоди, ніж користі

Головна / unsorted / Чому свіжовичавлені соки наносять більше шкоди, ніж користі

Свіжовичавлений сік – напій, безумовно, корисний. Проте все ж таки не варто повністю відмовлятися від цільних фруктів та овочів.

Річ у тім, що в соках відсутня клітковина, а саме вона викликає відчуття насичення, знижує ризик розвитку серцевих захворювань і зменшує рівень холестерину.

Немає у свіжовичавлених соках та корисних жирів, необхідних для транспортування вітамінів усередині тіла.

За умови дотримання повноцінної збалансованої дієти вживання соків піде лише на користь, але якщо перейти лише на них, прагнучи очистити організм, це може призвести до негативних наслідків.

Першим збунтується шлунок, якому не вистачатиме харчових волокон для нормальної роботи. До того ж за умови дотримання сокової дієти з раціону повністю видаляються навіть корисні жировмісні продукти.

Обережними у вживанні соків мають бути люди із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, сахарним діабетом, зі схильністю до руйнування зубної емалі. Свіжовичавлений сік містить фруктові кислоти та природний сахар, які можуть викликати подразнення слизової шлунково-кишкового тракту та різкі колівання рівня глюкози у крові.

Краще відмовитися від прийому свіжих соків на голодний шлунок, не варто втамовувати ними жажду, відмовившись від води, як не слід замінювати повноцінне харчування.

До речі, думка про те, що сахар з фруктів, тобто фруктоза, більш корисний для організму, ніж звичайний тростинний або буряковий, не більше ніж омана. Сахароза складається з глюкози і тієї ж фруктози. Безконтрольне вживання фруктози шкодить здоров’ю не менше, ніж надлишок цукру. Часом навіть більше, оскільки це пов’язано з особливостями метаболізму.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!