А тим часом, з цих речовин складаються наші кісткові та м’які тканини. Наявність або відсутність цих амінокислот у раціоні та організмі сильно впливає на здоров’я волосся, шкіри та нігтів. Вони ж відповідають за регуляцію ваги та імунітет, передає sutura.org.ua

До всіх своїх корисних властивостей гліцин має протизапальний ефект, допомагає загоювати рани та покращує сон.

Чому його включають у меню лікарень?

Саме тому. А ще тому, що желе дуже легко засвоюється організмом і це особливо допомагає у тих випадках, коли шлунок пацієнта не може нормально перетравлювати звичайну їжу. Саме по собі желе ще й м’яко обволікає стінки шлунка, покращуючи її еластичність. Він також легко вбирає в себе воду і допомагає ШКТ не пересихати.

Що в ньому корисного?

– Желатин багатим тваринним білком (1 ч. л. містить 6 г білків);
— допомагає їжі легше перетравлюватися та усуває запори;
– підвищує еластичність суглобів і зміцнює кістки;
– корисний за наявності харчових алергій;
– Виводити токсині;
– містить кератин, потрібний волоссю, зубiв, нiгтів i шкіри;
— розгладжує зморшки, підтягує шкіру, завдяки колагену;
– сприяє схудненню і прискорює метаболізм.
Але без рецепта смачного домашнього желе ви не підете!

Вам знадобитися:

– 3 ч. л. желатину;
– 1 чашка зеленого чаю;
– 1 чашка свіжого грейпфрутового або полуничного соку;
– 1 чашка соку апельсина;
– стевія чи мед (натуральні підсолоджувачі) за смаком.
Додайте мед у свіжоприготування зелений чай. Потім розчиніть у ньому желатин і додайте соки. Дайте суміші охолонути до кімнатної температури, потім розлити її по контейнерах або креманках і відправити в холодильник на 3 години.

Ваш корисний і неймовірно смачний десерт готовий! Приємного апетиту!