Зокрема, йдеться про споживання ковбас, сосисок та іншої м’ясної продукції, яка пройшла переробку, передає sutura.org.ua

Дослідницька група науковим шляхом довела існування зв’язку між раком шлунка та компонентами, присутніми у переробленій м’ясній продукції. Вчені відзначають, що такі продукти насичені небезпечними для організму людини речовинами.

У складі м’ясних виробів вони виявили залишки хімікатів з кормів для тварин, а також добавок, що стимулюють ріст і набір ваги. Подібні речовини можуть надати токсичної дії і спровокувати появу злоякісних новоутворень, мову в першу чергу про шлунок.

Експерти підрахували, особини, які щодня вживають хоч 30 грамів сосисок, ковбаси чи інших продуктів з переробленого м’яса, на 15-38% більше ризикують захворіти на рак шлунка.