Головний фактор, що попереджає про ризик розвитку раку шлунка
Одним із головних факторів ризику при раку шлунка є бактерия Helicobacter pylori, повідомили британські медики.
Вчені ідентифікували механізм, за допомогою якого бактерия може викликати рак шлунка. Вони досліджували процес руйнування захисної оболочки органу, інфікованого бактериєю.
Захисна оболонка являє собою щільну кулю, утворену епітеліальними клітинами, які захищають шлунок від впливу кислоти, що міститься в шлунковому соку. H. pylori виробляє ензим, який використовує як свого роду орудня для проникнення крізь загороджувальну кулю. Він роз’їдає кулю епітеліальних клітин.
В результаті Helicobacter pylori досягає глибоких, в нормі недоступних патогенів тканинних шарів, і наносить серйозний вред. Це є першим кроком до запуску розвитку раку шлунка.
Ще ризик розвитку онкології підвищує гастроезофагеальну рефлюксну хворобу, викликану патологічним вкиданням вмісту шлунка в стравохід.
Крім того, посприяти розвитку раку можуть ожиріння, куріння, хронічне запалення. Відіграє велику роль і генетична схильність.
Рак шлунка займає третє місце у світі за смертністю і п’яте місце за поширеністю. Як повідомлялося раніше, спровокувати його розвиток можуть поліпи – нарости, що утворюються на слизовій оболонці кишкової стінки.
Які фактори можуть вказувати на розвиток онкозахворювання? Це постійна відрижка, печія, сонливість, розлад сну, тошнота, метеоризм, втрата апетиту. На самому початку рак шлунка може протікати взагалі безсимптомно.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!