Міністерство охорони здоров’я України напередодні Нового року дало українцям поради, як не нашкодити здоров’ю під час святкових застіль, передає sutura.org.ua

“Новорічний стіл буває схожий на “харчову осаду”, з купою смачної їжі, де хочеться спробувати все і відразу. . о. міністра здравоохранения Уляні Супрун у Facebook.

Так, Моз радити українцям у період новорічних свят:

Під час шкірного прийому їжі слідкуйте за тим, щоб ваш раціон містив достатню кількість клітковини та білків. Це додасть вам сил і стабілізує рівень глюкози (сахару) у крові.

Пийте зелений чай, адже він сприяє поліпшенню метаболізму та спалювання жирів, а також допомагає печінці перетворити жири на енергію для активного функціонування організму.

Їжте яблука – це чудовий джерело клітковини, яка забезпечить відчуття ситості.

Включайте у свій раціон бобові, наприклад, чечевицю; вони містять велику кількість білків, зменшують ризик розвитку запальних процесів в організмі, сприяють зниженню рівня холестерину та відчуття ситості.

Пийте достатню кількість води; не тільки для того, щоб попередити обезводнення організму, але і щоб заповнити ваш шлунок і забезпечити відчуття ситості; з водою виводиться надмірна кількість натрію, що накопичується в організмі і часто викликає здуття.

МОЗ рекомендують взагалі відмовитися від вживання алкоголю, адже безпечної дози алкоголю не існує.

Коли хочете перекусити, замість печива чи сладостей виберіть горішки: вони багаті клітковиною та білками, і швидко дають відчуття ситості.

Віддавайте перевагу чорному шоколаду – він містить флавоноїди, які сприяють покращенню метаболізму та зниження рівня стресу.