Як впливає на організм харчування продуктами тільки зеленого кольору

Головна / unsorted / Як впливає на організм харчування продуктами тільки зеленого кольору

Виявляється, такий собі підхід до харчування дуже корисний для здоров’я та краси. Про те, що таке “зелений день” і нащо він потрібний, ми розповімо далі.

Що таке “зелений день”?

Раз на тиждень дуже ефективно влаштовувати собі “зелений день”, коли ми їмо тільки продукти зеленого кольору. Їх величезна кількість:

  • овочі;
  • фрукти;
  • зелень;
  • зернові;
  • бобові;
  • олії;
  • чаї.

Раціон виходить повністю збалансованим, в організм надходять і білки, і жири, і вуглеводи. При цьому кількість їжі не обмежена, можна їсти стільки, скільки хочеться. Якщо практикувати “зелений день” регулярно, то позитивні результати не заставляють на себе чекати.

Чому зелена дієта корисна?

Покращує кровотворення

Річ у тім, що в зелених продуктах міститься хлорофіл, який за молекулярною структурою схожий на гемоглобін. Відмінність лише в одному атомі: у людини – залізо, у рослин – магній. В результаті, коли ми їмо зелену їжу, ми підтримуємо кровотворення. Крім того, завдяки “зеленому дню” підуть токсині. Секрет у тому, що зелень пов’язує та виводить солі важких металів та яду.

Покращує роботу ШКТ і нірок

За такий раціон скажуть спасибі кишківник, печінка, почки та шлунок:

  • клітковина, яка міститься в салаті та зелені, стабілізує рівень цукру у крові;
  • харчові волокна чистять кишківник і не дають переїдати;
  • деякі овочі запобігають розвитку гастриту та язв, як, наприклад, броколі, які здатні знищувати Helicobacter Pylori;
  • печінка завдяки зеленим продуктам буде розвантажуватися, самовідновлюватися і краще гнати жовч;
  • мінеральні солі та вода, які в достатній кількості містяться в такій їжі, допоможуть почкам очищатися та відновлюватися.

Підтримує лужне середовище в організмі

Крім того, завдяки “зеленому дню” організм матиме більш лужне середовище. Це дуже важливо, оскільки у більшості людей порушень pH-балансу, спостерігається підвищена кислотність крові, через що активно зростає патогенна мікрофлора, яка знижує імунітет і призводить до різних захворювань. А один день, коли на столі буде петрушка, огірки, селера, шпинат та інші зелені продукти, допоможе налагодити pH-баланс.

До речі, німецький учений Отто Варбург довів, що навіть клітини раку гинуть у лужній среді, багатій на кисень, і отримав за це Нобелівську премію.

Виводити токсині з організму і омолоджує його

“Зелений день” змушує шкіру сяяти, а мозок – виробляти гормони щастя. Саме тому таке харчування лише раз на тиждень — це м’який клітковий детокс і відмінне anti-age рішення!

Підходити всім

Ще одна безперечна перевага — це те, що такий раціон підходить для всіх, навіть вагітних і мам, що годують грудьми. Але варто бути уважнішими людям, у яких є або було оксалатне каміння, їм краще заздалегідь проконсультуватися з лікарем.

Таким чином “зелений день” – це не голодування, це особливий тип харчування, коли раз на тиждень ви вибираєте їжу за її кольором. Завдяки цьому не тільки відбувається позитивне вплив на органи, а й забезпечується кліткове омолодження, оскільки клітини наповнюються кислородом, питательними речовинами і одержують детокс. В результаті таке харчування дає anti-age ефект.

Корисні поради

  1. Вживайте більше сирих, а чи не приготовлених продуктів. Якщо ж ви піддаєте їжу термічній обробці, краще готувати страви на парі, а не змажити їх.
  2. Намагайтесь якомога дбайливіше пережовувати їжу, не глотайте шматками, намагайтеся робити жувальні рухи не менше 30 разів.
  3. Більше йдіть, гуляйте на свіжому повітрі і займайтеся спортом.

Дотримуючись “зеленого дня” лише раз на тиждень, ви допоможете своєму організму стати більш здоровим та гарним зсередини та ззовні, покращите самопочуття та настрій.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!