Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Лікар назвав харчові звички, які руйнівно діють на почки
Про те, що харчові звички та уподобання можуть зробити несприятливий вплив на організм, відомо вже давно. Більш того, як стверджував лікар Мюнхенської клініки Харлазін Клеменс Коен, існує низка особливостей харчової поведінки, які негативно відбиваються саме на почках, поступово їх руйнуючи.
Першою такою звичкою фахівець називає часте вживання солоної їжі. Велика кількість солі, зазначив він, сильно навантажує почки, у зв’язку з чим їм стає складно повністю очистити кров від хлориду натрію. Недаремно досвідчені дієтологи настійно рекомендують обмежити споживання солі 5-6 грамами на добу. Особливо багато солі міститься у готовій продукції: у ковбасних виробах і навіть у хлібі.
Ще один фактор, здатний поступово зруйнувати почки, полягає у вживанні продуктів, що містять фосфати. Цей мінерал корисний для кісток, але на почки діє згубно. Якщо рівень фосфату в організмі перевищує норму, він перевантажує фільтруючі органи і навіть призводить до відкладання кальцію в судинах. Фосфати містяться у овочах та фруктах, проте у помірній кількості, а тому не шкодять організму. Тим часом, вони нерідко використовують у якості стабілізаторів та загусників у готовій продукції: солодка газована вода, ковбасні вироби, плавлений сир та інші.
Нарешті, підкреслює медик, шкодити почкам і надлишок білка. Надмірна кількість білка в організмі потім перетворюється на січовину, тому почкам належить вивести його з сечею з організму. Фахівці радять споживати на день не більше 0,8 грамів білка на кожний кілограм ваги. Тобто для людини вагою 80 кілограмів допустима норма становить лише 64 грами білка. Тим часом, всього в 100 г м’яса говядини його міститься відразу 26 грам. А вісь у 100 грамах йогурту – лише 5.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!