Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Лікарка розповіла про сезонний продукт для міцних нервів та гарного настрою
Зробити нерви міцнішими та покращити настрої допомагає вживання дині – про це розповіла лікар-дієтолог. За її словами речовини, які містять цей сезонний продукт, благотворно впливають на стан нервної системи.
Розповідаючи про ідеальний сезонний продукт для міцних нервів та гарного настрою, головний позаштатний фахівець дієтолог столичного Департаменту охорони здоров’я виділили диню. У її м’якоті містяться речовини, що допомагають виробленню серотоніну, так званого «гормону счастья», що забезпечує людині здорові емоційні реакції, здатність розслаблятися та радіти, легше переносити напругу та рутинні стреси.
“До складу дині входити велика кількість витаминів, фолієва кислота, бета-каротин та багато мінералів. Завдяки цьому набору продукт також має антиоксидантну дію, покращує роботу серцево-судинної системи, є профілактикою раку», – розповіла лікарка.
При цьому дієтолог підкреслена, що вживати сезонний баштовий продукт потрібно помірно і суворо за відсутності протипоказань. Перш за все, диня не рекомендується при надмірній вазі, цукровому діабеті, загостреннях захворювань шлунково-кишкового тракту.
Але й за відсутності даних захворювань з’їдати її потрібно в кількості не більше 300-400 грамів на день, оскільки диня має високий глікемічний індекс, тобто швидко насичує організм вуглеводами. Зловживання нею загрожує лишньою вагою та ожирінням, попередила лікарка.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!