Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Названі продукти, які “вбивають” імунітет
Більшість продуктів харчування не завдадуть організму сильного збитку. Однак високий вміст цукру та трансжирів може стати дуже опасним для здоров’я. Про це нагадала лікар-дієтолог, дерматокосметолог.
“Надмірне споживання цукру здатне змінювати мікрофлору, а мікрофлора пов’язує імунні реакції організму. Трансжири з’являються, коли страви змастити на одному маслі кілька разів. Трансжирів багато у напівфабрикатах, вони негативно впливають на імунну функцію”, – пояснила фахівчина.
Також дерматокосметолог вказала на підсилювачі смаку, ароматизатори та різні Е-шки.
“Зміст барвника у продукті харчування не принесе негативу. Але якщо людина постійно їсть щось із барвниками, ароматизаторами, сумарний вплив може позначатися негативно”, – стверджує дієтологія.
За словами дерматокосметолога, небезпечним може виявитися навіть одноманітний раціон харчування.
“Самий мінус – їжа із порожніми калоріями. Коли ми їмо звичайні природні продукти, їмо різноманітно, то волею неволею отримуємо весь спектр корисних речовин. Якщо у людини в раціоні день у день тільки картопля, макарони, свинина та огірки — автоматом назріває дефіцит. Те саме, якщо людина харчується фастфудом. Будь-який дефіцит буде критичний для імунітету”, – додала лікарка.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!