Як стверджують фахівці снідати вранці це запорука бадьорого та активного дня. Важливо те, яка їжа потрапляє нам у шлунок після пробудження. Ми обмежуємо собі чашкою міцної кави або готуємо собі порцію вівсянки з фруктами, щоби запустити роботу метаболізму і мати гарне самопочуття на цілий день, передає sutura.org.ua

Залежно від цілей, які ви переслідуєте, має формуватися ранкове меню. Для тих, хто дотримується короткострокової дієти, не можна харчуватися традиційним завтраком вранці. Якщо ви займаєтеся спортом і прагнете наростити м’язи, диетологи не рекомендують вранці харчуватися їжею, яка приведе до нарощування підшкірного жиру.

1. Існує безліч рецептів заварювання кави. Деякі воліють пити кофе без цукру, додати корицю до підбадьорливого напою чи вершки. Дієтологи не рекомендують додавати велику кількість вершків і цукру, оскільки це може призвести до набору непотрібних нам калорій. Після того, як ви вип’єте каву з додаванням цукру ваш приплив енергії через певну годину зникне. Деяким не подобається кофе без цукру, але можна від нього повністю не відмовлятися, а максимально зменшити дозу білого яда.

2. Після пробудження наш організм зневоднень. Зневоднення тягне за собою негативні наслідки для нашої когнітивної та фізичної активності. Ваше ранок повинен починатися з 200-350 г води. Зневоднення призводить до спаду енергії та підвищує стомлюваність.

3. На прилавках магазинів можна знайти ранкові сніданки на будь-який смак, але вони зовсім не корисні, особливо для ранкового прийому їжі. Відсутність глютену у ранкових завтраках компенсується високим вмістом жиру та цукру. Ідеальна їжа для завтраку це яйця приготовані у вигляді омлету або варені.

4. Про користь натуральних соків постійно сперечаються дієтологи. У соках відсутня клітковина, що призводить до швидкого настання голоду. Якщо ж ви все одно продовжуєте пити сік вранці, вирівняйте його прийом з вживанням білка та вуглеводів з високим вмістом клітковини.

5. Ми звикли думати, що м’ясні страви підходять тільки для обіду чи вечері, але насправді можна включати до свого ранкового раціону нежирні продукти та цільнозернові вуглеводи.