Що трапиться, якщо людина не помітить цвілі на їжі та з’їсть її

Головна / unsorted / Що трапиться, якщо людина не помітить цвілі на їжі та з’їсть її

Помітили, як тільки що куплений продукт зацвів? Відразу ж виникають питання: чи можна це їсти, і чим небезпечна цвіль? Ця ситуація знайома кожному. Давайте спробуємо розібратися у цьому.

Простою мовою, цвіль це грибок. При попаданні цвілі до нашого організму виникають захворювання, які називаються мікозами (від грецького — mycosis, «гриб»). Спори цих мікроорганізмів можуть викликати харчові отруєння, алергічні реакції та багато іншого.

Зараз розберемо все по черзі:

  • Аллергія. Виявляється при попаданні суперечка у дихальні шляхи — це відбувається при вдиханні. Цвіль може викликати кашель, риніт, алергічний кон’юнктивіт та бронхіальну астму.
  • Вживання «заражених» продуктів може викликати слабкість, різке нездужання, головний біль, запаморочення, нудоту та рвоту.
  • Захворювання внутрішніх органів: шлунку, кишечника, печінки і навіть нірок.
  • Може виникнути діарея, здуття живота та болю.

Іноді можна зрізати зіпсовану частину, а в інших випадках — усі викидати, щоби не наразити своє здоров’я ризику. Але багато видів цвілі є доброякісними. На жаль, у домашніх умовах неможливо визначити вид цвілі досконально, але можна відштовхнутися від такого простого ознаки, як колір, який є найбільш очевидним розходженням між злоякісними чи доброякісними грибками.

Чорна цвіль

Є найбільш поширеною та небезпечною з усіх видів цвілі. Виникає на фруктах та овочах, а також на хлібобулочних виробах, які були приготовлені із зараженого зерна. При попаданні в організм, викликає порушення обмінних процесів і вражає імунітет, що робить його нестійким. Продукти, заражені цим видом грибка, варто негайно викидати.

Зелена цвіль

З’являється на овочах, фруктах, варені та хлібобулочних виробах. Така цвіль поширюється досить швидко. При випадковому попаданні в організм здорового людини, знищується шлунковим соком і виводиться з організму без наслідків. Але якщо імунітет послаблень, то можуть з’явитися захворювання шлунково-кишкового тракту або бронхіальна астма при вдиханні. Такий продукт краще викинути.

Розова цвіль

Виникає на залишках гнилих продуктів: зіпсованих овочах, фруктах, крупах, які неправильно зберігалися, але в дуже рідкісних випадках. Якщо ви виявили таку цвіль на продукті, її досить зрізати, так як вона не представляє особливої ​​опасності для людини, але вживати їжу з нею не рекомендується.

Біла цвіль

Любити такі продукти, як хліб та сир. Не вважається небезпечною, але може поразити органи травлення при зниженому імунітеті. Такі продукти також викидаємо.

Синя цвіль

Використовується при виробництві сирів, і не становить опасности для людини. Її можна їсти.

Сіра цвіль

Вражає овочі та фрукти, оскільки передається через насіння. Становити загрозу для людини і складно виводитися з організму. Такі продукти відправляємо у мусор.

Але якщо ви випадково з’їли продукт, уражений плесенью, то варто виконати кілька кроків, як при стандартному відруванні:

  • Прийняти активоване вугілля або будь-який інший адсорбент.
  • Пити більше води, щоб активувати роботу нірок для виведення токсинів з організму.
  • Також можна викликати рвоту, щоб очистити шлунок від несприятливої ​​та неякісної їжі.
  • При відчутті нездужання, звернутися до лікаря.
  • І найголовніше – не панікувати!

І, варто пам’ятати, що акуратність у підборі продуктів та їх зберіганні, зміцненні імунітету дозволятиме уникнути зараження патогенними грибами та зберегти здоров’я надовго.

Будьте здорові!

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!