Необхідно розуміти, що в прямому сенсі слова сахар все ж таки не шкодить здоров’ю – саме тому він знаходиться у вільному доступі у продажу і в якості ключового інгредієнта міститься у величезній кількості продуктів. Навіть якщо ви з’їсте кілограм цукру за раз, ви не помрете миттєвою смертю, інформує sutura.org.ua

Але незважаючи на це, сахар все ж таки шкідливий для організму. І справа зовсім не в його високій калорійності, як багато хто вважає, а скоріше в тому, що для метаболізму сахар є абсолютно нетиповим продуктом. Також Вчені з’ясували, що сахар спричинює низку хвороб: підвищення артеріального тиску, сприяє хворобам серця та інсультам.

Україна займає перше місце в Європі за кількістю смертей від серцево-судинних хвороб. Чотири з 10 таких смертей пов’язані з неправильним харчуванням та надмірним вживанням цукру. Про це повідомила голова Моз Уляна Супрун.

«Солодощі, а саме додані в них цукри стають зайвою вагою, знижують чутливість тканин до інсуліну, осідають на капілярах і роблять їх слабкими. Трансжири у солодощах провокують непотрібне запалення, викликають або збільшують атеросклероз – хворобу сосудів», – зазначила Супрун.

За її словами, середня добова норма доданих цукрів має бути не більше 32-50 грамів, а це п’ять чайних ложок.

«Але краще взагалі мінімізувати споживання цукру – не додавати до чаю чи кофе. Якщо ж додаєте цукор – не їжте додатково солодощі», – зазначила чиновниця.

Абсолютно відмовитися від цукру не можна, адже він потрібний для роботи організму. Тому медики рекомендують виключити з раціону саме рафінований цукор, який входити до складу конфет, тортів, згущеного молока та варення. Корисний сахар для організму буде в складі фруктів, овочів або меду.