Вчені розповіли, в яких випадках чай шкодить здоров’ю

Головна / unsorted / Вчені розповіли, в яких випадках чай шкодить здоров’ю

Вживання гарячого і неправильно завареного чаю шкодитиме здоров’ю, навіть здатне викликати рак. Існують інші випадки, коли напій може давати негативний ефект, – наприклад, коли він п’ється на порожній желудок, відразу після їжі, слідом за спиртним.

Вчені розповіли, в яких випадках чай шкодитиме здоров’ю: так, іранські дослідники вказують на велику опасность гарячого чаю. Оптимальна температура напою становить 56-60 градусів. Якщо вона вища всього на 5 градусів, то всього одна чашка чаю такої температури, що випивається за день, збільшує ймовірність захворіти на рак стравоходу, відзначають фахівці.

“Чай температурою 70 градусів збільшує ризик виникнення раку стравоходу у вісім разів. Якщо пити чай протягом двох хвилин після заварювання, цей ризик буде у п’ять разів вищий, ніж за чотири хвилини”, – розповіли медики.

Тайванський дієтолог Чжан Сілань доповнив: шкодити здоров’ю не лише гарячий чай, але й такий, у якому містяться залишки пестицидів. Уникнути їх скупчення у напої допомагає правильна техніка заварювання.

“Найкраще зливати першу заварку чаю, відкривати кришку при приготуванні чаю, щоб не накопичувався водяний пар. Таким чином, пестициди випаровуватимуться разом з парою”, – зауважив фахівець.

Також чай може шкодити здоров’ю в інших випадках.

На порожній шлунок. При цьому пригнічується виділення шлункового соку, знижується його кислотність, що негативно діє на травлення, сприяє головним болям, прискореному серцебиттю.

За підвищеної температури. Дубильна кислота чаю має в’яжучі властивості, це може порушувати процес терморегуляції – тепло не буде нормально виділятися, що завадить зменшити жар.

Відразу після їди. Мовлення напою в цьому випадку не дозволятимуть нормально засвоїтися поживним компонентам-наприклад, залозу. Поєднання дубильної кислоти та білка загрожує зростанням токсинів та канцерогенів, сприяє запору.

Після вживання алкоголю. Спиртне самостійно впливає на роботу серцево-судинної системи, нірок, печінки. Чай надає додаткову стимулюючу дію на кровообіг, що робить навантаження цих органів ще більш значним.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!