Вплив харчування на розвиток раку стає все більш істотним
Журнал JNCI Cancer Spectrum опублікував доводи фахівців з Університету Тафтса в Бостоні про те, що харчування сучасних людей стає все більш істотним фактором впливу на можливе розвиток раку, зокрема раку кишечника.
За словами вчених, їхній аналіз виявив понад 80 тисяч нових випадків захворювання на рак серед людей у віці 20 років і старше. У більшості цих пацієнтів раціон харчування відрізнявся низьким змістом цільного зерна, овочів, фруктів та молочних продуктів — за одночасно великої кількості вживаного обробленого м’яса та сладких напоїв з газованою водою.
«80 тисяч випадків онкології, пов’язаних з харчуванням, порівняно з кількістю випадків раку, спровокованих алкоголем. І це дуже лякає», — сказала у зв’язку з цим дослідженням доктор Фанг Чжан.
Вона зазначила, що зростання впливу харчування на ризик виникнення раку впевнено демонструють чоловіки. Чжан констатувала, що «на частку чоловіків у віці від 45 до 64 років припадає найбільша кількість випадків появи онкологічних діагнозів у зв’язку з неправильним харчуванням». Зокрема, серед чоловіків, за даними дослідження, 38% випадків розвитку раку товстої кишки та прямої кишки асоціюються саме з неправильним харчуванням.
Було виявлено позитивну тенденцію. Фахівці виявили, що серед жінок у постменопаузі, які часто вживають органічні продукти, знижується захворюваність на рак молочної залози.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!