SUTURA

Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

ПОЛІСАХАРИДИ

ПОЛІСАХАРИДИ – вуглеводи, які складаються з кількох або багатьох (до кількох тисяч) залишків моносахаридів або близьких до них речовин. Розщеплення П. відбувається в результаті гідролізу і фосфоролізу. П. поділяють на дві групи. 1. Олігосахариди – низькомолекулярні П., які добре розчиняються у воді, здатні кристалізуватися, солодкі на смак. До них належать дисахариди (сахароза, лактоза та ін.), трисахариди (рафіноза та ін.) і тетрасахариди (стахіоза та ін.). 2. Вищі П. – поліози – високомолекулярні речовини, які обмежено розчиняються або зовсім не розчиняються у воді. До них належать крохмаль, глікоген, целюлоза, інулін та ін.