1. Знежирений сир зміцнює серце, сприяє розширенню судин, є джерелом кальцію, магнію, калію. Щодня потрібно споживати не менше 100 г сиру, інформує sutura.org.ua

2. Червоний болгарський перець містить рекордну кількість витамину С. Гіпертонікам потрібно його їсти за будь-якої можливості. Якщо щодня з’їдати по 2 свіжі перці, то це компенсує потребу організму у витамині С.

3. Лосось – джерело омега-3 жирних кислот. Чудово допомагає знижувати високий тиск. Добре вживати його 3 рази на тиждень по 100-150 г.

4. Вівсяна каша має бути в меню гіпертоніків щоранку. Дослідження показали, що овес – джерело поповнення організму селеном, у ньому багато клітковини.

5. Гарбузове насіння заповнювати дефіцит цинку і позбавляти від інфаркту. Досить з’їдати по 20 грамів на день замість перекушування.

6. Какао покращує стан судин. Але це калорійний напій. Досить 1-2 чашки на тиждень, не більше.

7. Знежирене молоко містить калій, кальцій, магній, витамини і покращує стан гіпертоніка. Можна пити до 3 склянок щодня.

8. Гіркий шоколад зміцнює сердечну м’язу, містить антиоксиданти і здатний знизити тиск на 5-10 мм. У великих кількостях їсти його не потрібно.

9. Мигдаль містить моножири та знижує рівень холестерину. У цьому горісі є калій, магній, витамин Е — це все те, що необхідно для зниження тиску.

10. Зелений чай при регулярному вживанні розчиняє холестеринові пробки, містить багато антиоксидантів, перешкоджає процесу старіння організму. У Японії майже не хворіють на гіпертонію і більше всіх на світі п’ють зелений чай.