1. Багато хвороб лікуємо

Вживання яєчної шкаралупи допомагає боротися з карієсом, остеопорозом, проблемами з хребтом, кровоточивістю ясен, дратівливістю, алергією. Якщо ви страждаєте на астму, вживання з яєчною шкаралупою дозволить вам позбавитися від нападів або, принаймні, пом’якшити їх. Народна медицина також пропонує рецепти лікування язви дванадцятипалої кишки із застосуванням шкаралупи яєць. Яєчна шкаралупа допоможе при лікуванні опіків, проносі, гастриті, а також для подрібнення камінь у січовому міхурі та почках.

2. Збагачуємо організм кальцієм

Яєчна шкаралупа є джерелом природного кальцію, який надзвичайно важливий для повноцінного розвитку та функціонування організму. Кальцій також можна знайти у складі соди, гіпсу, мел, але тільки у складі яєчної шкаралупи він практично повністю засвоюється організмом. Така сумісність полягає у тому, що за складом яєчна шкаралупа практично повністю збігається з людськими кістками та зубами.

До речі, жінкам, які збираються незабаром заводити дітей, дуже корисно поповнити запаси кальцію в організмі, бо за його дефіциту пологи будуть проходити дуже важко.

3. Даємо шкаралупу маленьким дітям для утворення кісткової тканини

Яєчна шкаралупа дуже корисна для маленьких дітей, тому що в перші 3 роки життя відбувається регулярне утворення кісткової тканини для формування скелета. Саме тому додаткове надходження кальцію в організм буде дуже доречним. Змішуйте подрібнену шкаралупу з дитячим харчуванням. Крім збагачення організму кальцієм це буде чудовою профілактикою анемії, рахіту та діатезу. Дитині від 6 місяців до 1 року дають пудру зі шкаралупи на кінчику ножа, від 1 до 3 років – у два рази більше.

4. Позбавляємося від радіоактивних речовин

Організм людини швидко накопичує в собі радіоактивні речовини – радіонукліди, якщо вони є в довкіллі. В результаті вони несприятливо впливають на здоров’я, тому виводити їх потрібно обов’язково. З цією метою використовується яєчна шкаралупа. Можна використовувати по 1/4 чайної ложки щодня протягом кількох тижнів.

5. Зміцнюємо волосся і нігті

Кальцій – джерело гарних волосся та нігтів. Якщо ви хочете, щоб ваші волосся і нігті завжди виглядали на “відмінно”, то приймайте хоча б раз на тиждень яєчну шкаралупу. Для цього вживайте 1/3 чайної ложки порошку зі шкаралупи з 2 капсулами риб’ячого жиру.

6. Відбілюємо білизну

Шкаралупа білого кольору має відбілюючий ефект. Добре розтовчіть її, зав’яжіть у полотняний мішечок і покладіть у барабан стиральної машини, коли стираєте білий одяг або білизну.

7. Покращуємо смак кави

Якщо хочете покращити смак кофе, додайте в турку або поверх кофе у фільтр кофеварки трохи подрібненої яєчної шкаралупи. Смак стане помітно яскравішим, він не буде гірким, бо кальцій нейтралізує кислоту. Крім того, при додаванні скорлупи гуща опуститись на дно турки.

8. Чистим кухонним посудом

Подрібніть шкаралупу яйця. Засипте її у чайник чи термос. Залийте наполовину водою, добре струсіть і залиште на ніч. До ранку посуд буде чистим. Цей спосіб підходить для видалення накипу та облогу. Також шкаралупа чистити сковороди та листи. Насипте подрібнену шкаралупу на жирну сковороду, протріть губкою.

9. Використовуємо на дачі і в місті

Помийте яєчну шкаралупу, обсушіть і подрібніть її будь-яким зручним способом. Додайте її в грунт перед тим, як копатимете місто. На 1 квадратний метр можна використовувати шкаралупу приблизно 100 яєць. Такий спосіб значно знизити кислотність ґрунту. Особливо добрий цей метод обробки перед посадкою томатів, огірків та картопля. А якщо ви подрібнену шкаралупу розкидаєте її у місті чи в саду біля рослин, це відлякає слимаків.

10. Удобрюємо кімнатні рослини

Розітріть яєчну шкаралупу та залийте водою. Через день можна використовувати цю воду для поливу кімнатних і садових рослин. Корисні речовини, що містяться у шкаралупі, є чудовим удобренням.