Вершкове масло сьогодні прийнято вважати не найкориснішим продуктом для здоров’я, адже воно є причиною атеросклерозу сердечних артерій, передає sutura.org.ua Здебільшого через це багато воліють відмовлятися від його вживання, зводячи до найнеобхіднішого мінімуму.

Жителі Тибету вживають олію особливим способом. Вони готують напій, до якого входить олія яка, сіль і зелений чай. Його вони п’ють кілька разів протягом дня, і весь світ чув про їхнє довголіття. Є думка, що секрет довгої життя полягає саме у використанні досить великої кількості олії, тому на цей продукт слід придивитися поважніше.

10 причин частіше вживати олію

У вершковому маслі міститься найлегше засвоюваний джерело витамину А. Це речовина благотворно впливає на роботу щитовидної залози та надниркових залоз.

Жиророзчинні витамини а, Е, К, Д завдяки жирним кислотам, що містяться в цьому продукті, всмоктуються набагато швидше. Якщо поєднувати овочі зі вершковим маслом, то вони стануть набагато кориснішими.

Вершкове масло дає швидке відчуття насичення. Воно не сприяє набору жирової маси. Після того, як всі складові олії всмоктуються, вони енергетично забезпечують потреби організму.

У продукті містяться антиоксиданти, що захищають від атеросклерозу та раку.

У непастеризованому продукті присутній Wulzen — фактор, у якому є лікувальні властивості, що допомагають позбутися від артриту, катаракти. Цей фактор особливо допомагає тим, у кого простежується зменшення еластичності артерій.

У вершковому маслі міститься йод у легко засвоюваній формі. Є думка фахівців, що внаслідок відмови від вживання цього продукту і почалася епідемія зобу, яка простежувалася на початку минулого століття.

Регулярне вживання вершкового масла благотворно впливає на роботу травного тракту.

Вітамін К2, що міститься у продукті, – хороша профілактика карієсу, остеопорозу.

У вершковому маслі є жирні молекули — вони охладжувально впливають навіть на хронічні вогнища запалення у мозку. Ці молекули не дозволяють токсинам проникати в організм через стінки шлунково-кишкового тракту.

Бітурат – це речовина, яка міститься в продукті і сприяє зниженню рівня холестерину та ліпідів. Бітурат здатний підвищити чутливість до інсуліну. Люди, які регулярно вживають цей продукт, менше схильні до ризику виникнення інфаркту.

Фахівці стверджують, що більш корисною є олія тих корів, які пасуться на пасовищі. Олія корів, що постійно перебувають у загонах, вже не наповнена такою кількістю лікувальних властивостей.

Багато хто вважає, що активна пропаганда відмови від вживання олії – це хитрий хід продавців дешевих маргаринів, що містять трансжири, рослинні олії.

Купуйте якісний продукт, пам’ятайте, що на своєму здоров’ї економити точно не варто.